Pink pickled turnips
====================   2020-10-08   (En français ci-dessous)

Comment: Served as an appetizer in middle eastern restaurants, pink pickled turnips are easy to do if you start a few days in advance and are a great complement to other middle eastern foods such as hummus, falafel, or kebabs. Once ready, they can be kept in a plastic container in the fridge (out of the brine), and should be served cold (not at room temperature). I used two 1 l mason jars for the indicated quantities. Although they may seem quite salty at the beginning, they get better after a few days.

Inspired from: https://www.davidlebovitz.com/pickled-turnips-turnip-recipe/


Ingredients:
------------

1 l water
90 g kosher salt (sea salt)
4 bay leaves
~20 black peppercorns
330 ml white vinegar
~1 kg turnips
1 red beet, one half per jar
4 cloves garlic


Preparation:
------------

Peel and cut the turnips into sticks of about 1 cm thick.
Peel and cut the beet in slices (or sticks).
Peel and cut the garlic cloves in half.

Heat the water along with the salt, the peppercorns and the bay leaves, simmer for ~3 mn.
Let cool and add the vinegar.

Place the beet, turnip and garlic equally in the mason jars.
Pour the brine, including the bay leaves and the peppercorns in the jar to cover the turnips.

Cover and let sit at room temperature for 6 to 7 days.

Discard the brine. The pickled turnip are ready to eat or kept in the fridge for up to 6 weeks.
The beet can also be eaten.







Navets marinés roses
====================

Commentaire: Servis comme apéritif dans les restaurants au Moyen-Orient, les navets marinés roses sont faciles à faire si vous commencez quelques jours à l'avance et sont un excellent complément à d'autres aliments du Moyen-Orient tels que le houmous, le falafel ou les brochettes. Une fois prêts, ils peuvent être conservés dans un récipient en plastique au réfrigérateur (hors de la saumure) et doivent être servis froids (pas à température ambiante). J'ai utilisé deux bocaux de 1 l pour les quantités indiquées. Bien qu'ils puissent sembler assez salés au début, ils s'améliorent après quelques jours.

Inspiré de: https://www.davidlebovitz.com/pickled-turnips-turnip-recipe/


Ingrédients:
------------

1 l d'eau
90 g de sel casher (sel de mer)
4 feuilles de laurier
~20 grains de poivre noir
330 ml de vinaigre blanc
~1 kg de navets
1 betterave rouge, une moitié par pot
4 gousses d'ail


Préparation:
------------

Épluchez et coupez les navets en bâtonnets d'environ 1 cm d'épaisseur.
Peler et couper la betterave en tranches (ou bâtonnets).
Peler et couper les gousses d'ail en deux.

Faites chauffer l'eau avec le sel, les grains de poivre et les feuilles de laurier, laissez mijoter ~3 mn.
Laisser refroidir et ajouter le vinaigre.

Répartir la betterave, le navet et l'ail à parts égales dans les bocaux.
Versez la saumure, y compris les feuilles de laurier et les grains de poivre dans le bocal pour couvrir les navets.

Couvrir et laisser reposer à température ambiante pendant 6 à 7 jours.

Jetez la saumure. Les navets marinés sont prêts à être consommés ou conservés au réfrigérateur jusqu'à 6 semaines.
La betterave peut également être consommée.