Spaghetti al pesto
==================   2016-04-16   (en français ci-dessous)

2 person

Commentary : It is better to prepare the pesto in advance (1 to 2 hours) so that the flavors
have time to develop. However it is OK to prepare it at the last minute while the pasta is
cooking for instance. As for the garlic, if you think you don't like it or that it smells bad
(it does not!), use at least 1 or 2 cloves. Regular food loving people will use 4. Finally
a mezzaluna (sort of curved knife with a handle at each end) helps, unless your knife skills
are that good. I am aware that pesto should include pine nuts, I will try this sometime (perhaps).

Ingredients:
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~200 g of spaghetti
2 to 4 cloves garlic
40 g fresh basil leaves
Pecorino Romano or Parmigiano Reggiano
EVOO
S + P

Preparation:
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Cut the garlic in thin slices.
On the cutting board, place some of the basil leaves, and some of the garlic slices and chop.
Repeat the operation until all the basil and garlic is chopped.
put into a bowl,
add 10+ T P, 6 T S
add EVOO, while stirring, until you have a good mix.
Let rest a few mn (at least) while stirring every now & then.

Serve on spaghetti, with grated Pecorino Romano or Parmigiano Reggiano






Spaghetti al pesto
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2 personnes

Commentaire: Il est préférable de préparer le pesto à l'avance (1 à 2 heures) pour que les saveurs
aient le temps de se développer. Toutefois, il est aussi possible de le préparer à la dernière minute pendant que
les pâtes cuisent par exemple. Quant à l'ail, si vous pensez que vous ne l'aimez pas ou qu'il sent mauvais
(ce qui n'est pas le cas !), utilisez-en au moins 1 ou 2 gousses. Les gens normaux qui aiment ce qui est bon en
utiliseront 4. Enfin un mezzaluna (sorte de couteau recourbé avec une poignée à chaque extrémité) aide, à moins
que vous sachiez manier un couteau comme un chef. Je suis conscient que le pesto devrait inclure des pignons,
j'essayerai une fois (peut-être).

Ingrédients :
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~ 200 g de spaghettis
2 à 4 gousses d'ail
40 g de feuilles de basilic frais
Pecorino Romano ou Parmigiano Reggiano
EVOO
S + P

Préparation :
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Couper l'ail en fines tranches.
Sur la planche à découper, placer quelques feuilles de basilic, et quelques tranches d'ail et les hacher.
Répétez l'opération jusqu'à ce que tout le basilic et l'ail soit haché.
mettre dans un bol,
ajouter 10 T P, 6 T S
ajouter l'EVOO, tout en remuant, jusqu'à ce que vous avez une bonne consistance.
Laisser reposer quelques mn (au moins) tout en remuant de temps à autre.

Servir sur des spaghetti, avec du Pecorino Romano ou Parmigiano Reggiano râpé.