Cucumber salad
===============  2020-10-18

Inspired from: Cucumber Salad with Mint


2 to 3 servings

Ingredients:
------------

1 large cucumber (or 2 small)
1 small red onion
mint or dill
coarse salt
white wine vinegar
EVOO
Pepper

Preparation:
------------

Seed the cucumber and cut it in very thin slices (1 to 1.5 mm).
Place the cucumber with a few pinches of coarse salt in a colander.
Let drain for at least 30 minutes.
Very finely slice the red onion (1 mm).
Dump the cucumber on a kitchen towel and pat the cucumber as dry as possible.

In a bowl, toss the cucumbers, onions, white wine vinegar, olive oil, pepper and a few schreded mint or dill leaves.
Cover and let stand in refrigerator ~30 minutes.







Salade de concombre
===================

Inspiré de : Cucumber Salad with Mint


2 à 3 portions

Ingrédients :
-------------

1 gros concombre (ou 2 petits)
1 petit oignon rouge
menthe ou aneth
gros sel
vinaigre de vin blanc
EVOO
Poivre


Préparation :
-------------

Épépinez le concombre et coupez-le en tranches très fines (1 à 1,5 mm).
Placez le concombre avec quelques pincées de gros sel dans une passoire.
Laisser égoutter pendant au moins 30 minutes.
Émincez très finement l'oignon rouge (1 mm).
Placer le concombre sur un torchon et tapoter le concombre aussi sec que possible.

Dans un bol, mélanger les concombres, les oignons, le vinaigre de vin blanc, l'huile d'olive, le poivre et quelques feuilles de menthe ou d'aneth.
Couvrir et laisser reposer au réfrigérateur ~30 minutes.