Israeli salad
=============  2018-05-10 (En français ci-dessous)

Make as much as you want, this is great from breakfast to dinner
either alone or as a side dish. Multiply the basic recipe for the
desired quantity.

Basic ingredients:
------------------
- 1 English cucumbers (seeded) ~200g
- 2 large tomatoes (seeded  ~300g
- 1/2 red pepper  ~100g
- a few green onions (or 1 small red onion)

Optional ingredients - try adding them individually, or in any combination:
--------------------
- 3 tbsp chopped fresh parsley (flat-leaf)
- 3 tbsp chopped fresh mint
- 1 clove grated garlic

Dressing:
---------
- Fresh lemon juice of 1 whole lemon
- EVOO (1/3 as much as the lemon juice)
- Salt
- Pepper  
- Za'atar

Directions:
-----------
- Finely chop all the vegetables (macedoine cut - cubes of 4 to 6 mm).
- Combine them in a large bowl, with any optional ingredients.
- Can be stored in the fridge for the day.

- Prepare the sauce with all other ingredients
- Right before serving, check there is not too much water released by the vegetables.
- Toss the salad with the sauce.
- Serve immediately.

Serve with some crumbled feta on top (opt.).





Salade israélienne
==================

Faites autant que vous voulez, c'est super du petit déjeuner au dîner
seul ou en accompagnement. Multipliez la recette de base pour la
quantité désirée.

Ingrédients de base :
---------------------
- 1 concombre anglais (épépiné) ~200g
- 2 grosses tomates (épépinées ~300g
- 1/2 poivron rouge ~100g
- quelques oignons verts (ou 1 petit oignon rouge)

Ingrédients facultatifs - essayez de les ajouter individuellement, ou dans n'importe quelle combinaison :
-----------------------
- 3 c. à soupe de persil frais haché (à feuille plate)
- 3 cuillères à soupe de menthe fraîche hachée
- 1 gousse d'ail râpée

Sauce :
-------
- Jus de 1 citron entier
- EVOO (1/3 autant que le jus de citron)
- Sel
- Poivre
- Za'atar

Instructions :
--------------
- Hacher finement tous les légumes (coupés en macédoine - cubes de 4 à 6 mm).
- Mélangez-les dans un grand bol, avec tous les ingrédients facultatifs.
- Peut être stocké dans le réfrigérateur pour la journée.

- Préparer la sauce avec tous les autres ingrédients
- Juste avant de servir, vérifiez qu'il n'y a pas trop d'eau libérée par les légumes.
- Mélanger la salade avec la sauce.
- Sers immédiatement.

Servir avec de la feta émiettée sur le dessus (opter).