Israeli salad
=============  2017-06-03 (En français ci-dessous)

Make as much as you want, this is great from breakfast to dinner
either alone or as a side dish.

Basic ingredients:
- 1 English cucumbers (seeded) ~300g
- 2 large tomatoes (seeded  ~300g
- 1 green or red pepper  ~200g


Dressing:
- Fresh lemon juice of 1 whole lemon
- EVOO (1/3 as much as the lemon juice)
- Salt
- Pepper  
- Za'atar

Directions:
- Finely chop all the vegetables (macedoine cut - cubes of 4 to 6 mm).
- Combine them in a large bowl, with any optional ingredients.
- Can be stored in the fridge for the day.

- Prepare the sauce with all other ingredients
- Right before serving, check there is not too much water released by the vegetables.
- Toss the salad with the sauce.
- Serve immediately.

Optional ingredients - try adding them individually, or in any combination!
- 3 tbsp chopped fresh parsley (flat-leaf)
- 3 tbsp chopped fresh mint
- 1/4 red onion, or 2 green onions, finely diced

Serve with some crumbled feta on top.




salade israélienne
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Faites en autant que vous voulez, c'est parfait du petit déjeuner au dîner
soit seul ou en plat d'accompagnement.

Les ingrédients de base :
- 1 concombre (sans les graines) ~300g
- 2 grosses tomates (sans les pépins) ~300g
- 1 poivron vert ou rouge ~200g


Sauce :
- Jus de citron frais 1 citron entier
- EVOO (1/3 autant que le jus de citron)
- sel
- poivre
- za'atar

Préparation :
- Hacher finement tous les légumes (macédoine - cubes de 4 à 6 mm).
- Combinez-les dans un grand bol, avec les ingrédients facultatifs.
- Peut être conservé au réfrigérateur pour la journée.

- Préparer la sauce avec tous les autres ingrédients
- Juste avant de servir, vérifier qu'il n'y a pas trop d'eau dégagée par les légumes.
- Mélanger la salade avec la sauce.
- Servir immédiatement.

Ingrédients facultatifs - essayer de les ajouter individuellement, ou dans n'importe quelle combinaison !
- 3 cuillères à soupe de persil frais haché (persil italien)
- 3 cuillères à soupe de menthe fraîche hachée
- 1/4 oignon rouge, ou 2 oignons verts, finement hachés.

Servir avec de la feta émiettée.