Halibut lemon butter sauce  
==========================  (en français ci-dessous)

1 person

200 to 240 g fresh halibut
~20 g capers with juice (cut if big ones)
1/4 to 1/2 shallot finely chopped
1 lemon juice
40g unsalted butter
EVOO
Salt & Pepper

Coat the piece of halibut with the EVOO and season with salt and pepper.
Place on an oven safe dish and put in a pre-heated 350F (180C) oven.
Cook for approximately 10 to 12 minutes (more if really thick).

While the fish is cooking, melt 1 tsp. butter in a sauce pan over medium heat.
add the shallots.
Cook until the shallots soften (no browning).
Add the lemon juice and bring to a simmer.
Reduce the heat and add the rest of the butter, whisking.
Place the fish on the plate and spoon the sauce over the top, sprinkle with the capers.






Flétan sauce au beurre citronné
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1 personne

200 à 240 g flétan frais
~ 20 g de câpres avec le jus (hachées si elles sont grosses)
1/4 to 1/2 échalotes hachées finement
1 jus de citron
40g de beurre non salé
EVOO
Salt & Pepper

Enduire le morceau de flétan avec le EVOO et assaisonner avec le sel et le poivre.
Placer dans un plat allant au four et mettre dans un 350F (180C) four préchauffé.
Cuire pendant environ 10 à 12 minutes (ou plus si vraiment épais).

Alors que la cuisson du poisson, faire fondre 1 noisette de beurre dans une casserole à feu moyen.
ajouter les échalotes .
Cuire jusqu'à ce que l'échalotes ramollisse (sans brunir).
Ajouter le jus de citron et porter à ébullition.
Réduire le feu et ajouter le reste du beurre en fouettant.
Placer le poisson sur une assiette et versez la sauce dessus, saupoudrer avec les câpres.