Eggs Benedict
=============  2020-01-01  (En français plus bas)

Comment: American origin for this recipe, so it is not cast in stone and a
number of variations exist. Feel free for example to replace the back bacon
by another type of bacon or smoked salmon or even spinach for instance.
Similarly the Hollandaise sauce can be replaced by sauce Mornay for example.
Poaching the eggs is a bit of an art and a science. Always use a little
vinegar in the cooking water, gently roll the egg in the water from a
small cup, and a trick that may work is to briefly (a few seconds) dip the
cup in the water to start cooking the egg white befor the transfer to the water.
Hollandaise sauce: I usually get it ready made, but it may need a bit of added
lemon juice.
English muffins: see English Muffins on this site.
Back bacon: also known as Canadian bacon or peameal bacon, smoked or unsmoked.


Ingredients: per person
------------

1 English muffin
2 thick slices of back bacon (or 4 thinner)
2 fresh eggs
Hollandaise sauce
white vinegar
butter
sea salt


Preparation:
------------

Warm up the Hollandaise that will be served along with the egg Benedict.
Prepare a toaster (for the English muffin)
1 large pan with water and a dash of vinegar (for the eggs)
1 fry pan (for the bacon)
Butter and salt.

Cut the muffin in 2 and toast.
Meanwhile poach the egg (maximum 3 mn) and fry the bacon.

Butter the toasted 1/2 muffins, place 1 thick slice (or 2 thinner) of back bacon on each.
When the eggs are ready place them on top of the bacon, a few grains of salt and pepper
and serve with a couple of spoonfulls of Hollandaise and a few drops of vinegar (opt).






Oeufs Bénédict
==============

Commentaire: Origine américaine pour cette recette, donc elle n'est pas immuable et
plusieurs variantes existent. N'hésitez pas par exemple à remplacer le back bacon
par un autre type de bacon ou du saumon fumé ou même des épinards par exemple.
De même la sauce hollandaise peut être remplacée par la sauce Mornay par exemple.
Pochez les oeufs est un peu un art et une science. Utilisez toujours un peu de
vinaigre dans l'eau de cuisson, roulez doucement l'oeuf dans l'eau à l'aide d'une
petite tasse, et une astuce qui peut fonctionner est de tremper brièvement (quelques
secondes) la tasse dans l'eau pour commencer la cuisson du blanc d'oeuf avant le
transfert dans l'eau.
Sauce hollandaise: je l'achète toute prête habituellement, mais elle peut
nécessiter un peu jus de citron.
English muffins: voir Muffins anglais sur ce site.
Back bacon: également appelé bacon canadien fumé ou non fumé.


Ingrédients : par personne
------------

1 English muffin (ou éventuellemnt 2 tranches de bon pain)
2 tranches épaisses de back bacon (ou 4 plus mince)
2 oeufs frais
Sauce hollandaise
vinaigre blanc
beurre
sel de mer


Préparation :
-------------

Réchauffez la sauce hollandaise qui sera servie avec l'oeuf Benedict.
Préparez un grille-pain (pour le English muffin)
1 grande casserole avec de l'eau et un filet de vinaigre (pour les oeufs)
1 poêle (pour le bacon)
Beurre et sel.

Couper le muffin en 2 et faire griller.
Pendant ce temps, pocher l'oeuf (maximum 3 mn) et faire frire le bacon.

Beurrez les 1/2 muffins grillés, placez 1 tranche épaisse (ou 2 plus minces) de lard sur chacun.
Lorsque les oeufs sont prêts, placez-les sur le bacon, quelques grains de sel et de poivre
et servir avec quelques cuillerées de sauce hollandaise et quelques gouttes de vinaigre (opt).