Aubergines salad
================ 2018-06-10  (En français ci-dessous)

Comment: middle eastern inspiration recipe. The grilled aubergine (eggplant) gives a unique flavor
to this dish. The original recipe calls for the aubergine to be grilled on an open flame, I use
a BBQ on high, with the lid closed and I get excellent results.

2 to 4 portions

Ingredients:
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2 aubergines
1 or 2 garlic cloves
EVOO
white vinegar or lemon juice
S + P
Feta (opt)

Preparation:
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Make a small slit on one side of the aubergines and place them on the BBQ
or flame, with the slit up, until very tender and blackened on the bottom.
(on a hot BBQ, 5 to 10 mn).

Let cool a bit, and open in 2 halves, and scrape the meat from the skin,
while discarding the seeds.

Mash the meat in a bowl, with a knife or fork, adding a splash of EVOO
a dash of white vinegar or lemon juice, S + P, and the garlic finely chopped
or grated.

Crumble a little feta on top (opt).





Salade d'aubergines
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Commentaire: recette d'inspiration du Moyen-Orient. L'aubergine grillée donne une saveur unique
à ce plat. La recette originale veut que l'aubergine soit grillée sur une flamme nue, j'utilise
un BBQ bien chaud, avec le couvercle fermé et j'obtiens d'excellents résultats.

2 à 4 portions

Ingrédients :
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2 aubergines
1 ou 2 gousses d'ail
EVOO
vinaigre blanc ou jus de citron
S + P
Feta (opt)

Préparation :
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Faire une petite fente d'un côté des aubergines et les placer sur le barbecue
ou flamme, avec la fente vers le haut, jusqu'à ce qu'elles soient très tendres
et noircies sur le fond.
(sur un BBQ chaud, de 5 à 10 mn).

Laisser refroidir un peu, et ouvrir en 2 moitiés et retirer la chair de la peau,
tout en jetant les graines.

Écraser la viande dans un bol, avec un couteau ou une fourchette, en ajoutant
une touche d'EVOO, un peu de vinaigre blanc ou de jus de citron, S + P, et l'ail
haché finement ou râpé.

Emietter un peu de feta sur le dessus (opt).